• Deutsch
  • English

Vergaderen in Ruinerwold

Groepshoeve Wiendsels is een zakelijke vergaderlocatie in Ruinerwold voor maximaal 22 personen. De onderstaande prijzen zijn “vanaf prijzen”. Een vergaderlocatie waar je na afloop geniet van een glas wijn bij de open haard en samen iets lekkers brouwt in de grote woonkeuken. 

Wiendsels zakelijk 1

Reserveer nu en voorkom dat u deze locatie misloopt

Vergaderlocatie in Drenthe

Drenthe is niet alleen die mooie oer provincie met z’n bossen, heide, rust en ruimte. Het is ook de ideale plek om met elkaar een locatie te huren voor een heidesessie, een vergaderbijeenkomst of een teambuilding. 

Drenthe is namelijk dichterbij dan je denkt, wij kennen hier geen parkeerstress, laat staan files. Wiendsels is een prachtige vergaderlocatie in Drenthe.

De vergezichten vanuit onze groepshoeve zijn inspirerend en de ruimte rond de boerderij geeft de rust om met elkaar tot goeie inzichten te komen. Daarom is vergaderen in Ruinerwold, Drenthe gewoon een goed plan!

Zakelijk vergaderen

Heb je dan al eens gedacht om te vergaderen in Ruinerwold in onze groepshoeve Wiendsels? Niet vergaderen in een zaal met een strakke, kale inrichting, maar in een sfeervolle boerderij waarbij je in volledige privacy en een huiselijke sfeer je collega’s kan los weken van hun vaste denkpatroon.

Prachtig vergaderen in Ruinerwold

Niet vergaderen in een zaal met een strakke, kale inrichting, maar in een sfeervolle boerderij waarbij je in volledige privacy en een huiselijke sfeer je collega’s kan los weken van hun vaste denkpatroon. Vergaderen in Ruinerwold bij Wiendsels is een prachtige locatie.

Estelle Maitland
Estelle Maitland
2024-03-14
We just stayed here for 2 nights for our work team meeting. The property is absolutely immaculate and beautifully decorated. Ria and Hans are fabulous hosts with a very high attention to detail. Delicious home cooked meals, very flexible with our schedule and nothing was too much trouble. They even organised taxis for us from Meppel station. Everyone was extremely happy and comfortable and all for a reasonable price too! Plenty of space for work and social time. We made full use of the space. Thank you and hope to be back.
Klaas-Hilbrandt Bos
Klaas-Hilbrandt Bos
2024-03-08
Leuke plek. Veel mogelijkheden voor grotere groepen. Wel eigen shampoo meenemen.
Jetske Bouma
Jetske Bouma
2024-02-04
Super fijne locatie. Van alle gemakken voorzien. Wel ietwat gehorig in de slaapkamers maar verder niets op aan te merken. Zeer luxe uitgerust qua keuken. Kortom een aanrader.
Amaya
Amaya
2023-09-17
Wij zijn onlangs op deze prachtige locatie getrouwd! De accommodatie was heel schoon, van alle gemakken voorzien en de sfeer fantastisch. Ook het contact vooraf en tijdens ons verblijf was prettig. Al onze gasten vonden de locatie heel erg mooi. Ook een pluspunt is dat alle kamers een eigen badkamer hebben. Kortom, wij zijn heel erg blij dat we getrouwd zijn bij de Wiendsels!
jeannette compagne
jeannette compagne
2023-08-05
Schitterende locatie Prachtig feest 🥰
Frank Massar
Frank Massar
2023-07-30
Een mooie hoeve van allw gemakken voorzien. Een gezellige zit, poolbiljart en mooie bar waar je met de hele famillie of groep een weekend kan doorbrengen
Claudia Kuiper
Claudia Kuiper
2023-06-17
Wat een prachtige plek, even weg uit de bewoonde wereld.
Iris Van der plas
Iris Van der plas
2023-06-09
Gezellig, sfeervol, netjes, schoon, nieuw top!
Buiten vergaderen in ruinerwold

Buiten vergaderen

Bij mooi weer kan er in de grote omheinde tuin vergaderd worden, aan de grote XL picknicktafel, op de veranda of bij de rondzit bij het gashaardje.

Vergader tafel zakelijk

Grote vergadertafel

De grote eettafel leent zich uitstekend voor een vergadering of brainstormsessie, met of zonder behulp van het scherm wat bij deze tafels aan de muur hangt. En er worden eigengebakken roomboter koekjes geserveerd.

sfeerimpressie wiendsels

Huiselijke omgeving

Verander het denkpatroon van je collega's. De meeste locaties zijn steriel, ongezellig, zakelijk en kil. Je zit met z’n allen in een zaal waar, als je mazzel hebt, een schilderijtje hangt en overal die zelfde koekjes bij de koffie geserveerd worden.

Waarom vergaderen we?

Die wekelijkse vergadering op de maandag op altijd het zelfde tijdstip. Is die nu wel zo nuttig? Want eerst wordt het weekend vaak uitvoerig besproken. (heel gezellig maar wel zonde van de vergadertijd!) Dus; waarom vergaderen? Vaak zijn de besluiten die genomen moeten worden al genomen, of op de actiepunten van vorige week zijn geen acties ondernomen. En is de noodzaak voor een wekelijkse vergadering er nog wel of kan het niet beter een maandelijkse vergadering worden? “Waarom doen we dit eigenlijk?” Waarom vergaderen we?

Het officiële standpunt waarom we vergaderen luidt als volgt: We vergaderen om meningen te vormen, of om de standpunten die we hebben uit te wisselen om daarna op een gedegen manier tot een besluitvorming te komen.

Maar uiteindelijk is een vergadering natuurlijk veel meer. Want met een telefoontje of een mailtje kun je ook tot een besluit komen.

De kern van een vergadering ligt toch vooral in het feit dat je dit met elkaar doet.  Want met elkaar ben je sterker en met elkaar weet je meer. Je gaat samen aan de slag om binnen een korte tijd elkaar informatie te geven en om informatie te krijgen. Daarna kan er gebrainstormd worden zodat je met elkaar nieuwe ideeën kunt krijgen of met elkaar kunt omdenken.

In die afgemeten tijd die voor de vergadering is gepland kan er vervolgens, met elkaar, een mening gevormd worden. En daarnaast is dat contact met je collega’s toch ook belangrijk. Ook als dat inhoudt dat het afgelopen weekend even besproken wordt. Misschien is dit warme contact wel zo belangrijk dat je er een agendapuntje van kan maken, zodat het niet voelt alsof dit ten koste van de vergadering gaat.

Bijzondere vergaderlocatie Wiendsels

Of je nu vergadert, een teambuildingssessie hebt of met de OR  samenkomt, bij Wiendsels ben je er even tussen uit, maar zul je je toch thuis voelen.

Hier kun je vergaderen in een sfeervolle boerderij die volledige privacy geeft. Hier stap je gemakkelijker uit je rol door de informele setting. Bij Wiendsels kun je los weken van je vaste gewoontes en gedachtes en daardoor tot volledig nieuwe inzichten komen.

 

In de deel van de boerderij staan twee grote tafels waar op het tv scherm presentaties gegeven kunnen worden die voor alle deelnemers goed zichtbaar zijn. De flipover leveren we standaard er gratis bij.  

Heb je behoefte om in een wat intiemere setting één op één gesprekken te houden? Daarvoor hebben we voldoende zitjes waardoor je je gesprek vertrouwelijk houdt.

Dit is wat vergaderen in Ruinerwold bij groepshoeve Wiendsels zo bijzonder maakt, horen wij van onze zakelijke gasten. Bij ons zul je geen strakke (lees “saaie”) inrichting vinden maar wel een warme huiselijke sfeer waardoor mensen veel meer zich zelf zijn en daardoor zich vaker veel makkelijker kunnen uiten en uit hun rol stappen. Een inspirerende locatie geeft zoveel meer.

Zelfs over de grote keuken, die volledig uitgerust is, is goed nagedacht. Zo kun je gebruik maken van één van de arrangementen waarbij wij de ingrediënten en de recepten voor jullie klaarleggen en jullie als teambuilding sessie samen een diner koken. Iedereen is in deze sessie gelijk aan elkaar en zit je samen met je manager aan het keukeneiland de uien te snijden voor de Drentse Siepelsoep. Je samen door het uien snijden heen huilen en ondertussen een slokje van een glaasje huiswijn. Zo smeed je banden die het samenwerken zullen bevorderen!

Dat zelfde keukeneiland kan overigens ook door ons gebruikt worden als buffet. Als wij de catering verzorgen kunnen wij hier voor de lunch onze huisgemaakte sandwiches op presenteren of vroeg in de ochtend een ontbijtbuffet op klaarzetten.

Ook is het mogelijk om een borrelplank of een goed verzorgde, lekkere maaltijd door ons te laten verzorgen. Ook de koffie van Smit en Dorlas is geen ondergeschoven kindje. We hebben een volautomatische baristawaardige koffiemachine waar met één druk op de knop alle koffievarianten uit geschonken kan worden. En dan zouden wij bijna vergeten om onze zelfgebakken roomboter koekjes te noemen. Lekker uit de trommel die op tafel staat. Zoveel als je wilt.

Bij ons is veel mogelijk. Heerlijk buitenshuis vergaderen.

Mocht het weer het toelaten dan is onze tuin ook heel geschikt om samen te vergaderen. We hebben een tuin die omheind is en alle privacy biedt. Er staat een grote XL picknicktafel, er is grote veranda aanwezig en s’ avonds is het heerlijk zitten onder de druif bij het gashaardje.
Begint het toch te regenen dan wacht binnen de open haard en de bar met tap en natuurlijk niet te vergeten, een heerlijk bed waardoor je de volgende dag weer opgewekt verder kunt met de vergadering.  

Wat maakt een vergadering geslaagd?

Doordat er vele soorten vergaderingen zijn zou je eerst moeten kijken naar het doel van de vergadering. Pas als je het doel van de vergadering kent, weet je na afloop ook of de vergadering geslaagd is. Lees meer hierover bij een succesvolle vergadering

Een informatieve vergadering wisselt informatie uit tussen de deelnemers. Na het delen van de informatie is een dergelijke vergadering geslaagd als iedereen de kennis heeft op kunnen nemen en op de hoogte is gebracht.

Een discussie vergadering wordt georganiseerd om de verschillende meningen te delen en daarover te discussiëren. Vaak wordt er een probleem besproken of hoe iedereen tegenover een genomen beslissing staat. Dit soort vergaderingen zijn geslaagd als er een oplossing gevonden is.

Een vergadering om beslissingen te nemen: van alle deelnemers wordt gevraagd om hun kennis en ervaring te delen zodat men tot de juiste beslissing te komen. Je weet natuurlijk nooit of de genomen beslissing uiteindelijk de juiste is, maar door de ervaringen en alle kennis daar in mee te nemen is de kans van slagen wel groter.

De brainstorm vergadering/bijeenkomst is een meeting waarbij het doel is om zoveel mogelijk ideeën boven tafel te krijgen. Er kan op deze manier gezocht worden naar een oplossing voor een probleem of om nieuwe inzichten te krijgen want vooral het omdenken en het uiten van creatieve gedachten kan soms verrassende uitkomsten bieden. Belangrijk hierbij is dat alle deelnemers genoeg inspraak krijgen.  

De meeste vergaderingen zijn een combinatie van één of meerdere van deze doelen. Het is goed om per agendapunt te bekijken welk doel het agendapunt heeft. Hierdoor zorg je voor afwisseling tijdens de vergadering en wordt een vergadering geslaagd.

Hoelang vergaderen mensen gemiddeld?

Nederland is een echt vergaderland. Gemiddeld vergadert een werknemer 30 uur wat neerkomt op 360 uur per jaar. Hoe hoger de functie, des te meer tijd men in een vergadering zit.
Een vergadering duurt gemiddeld 1,5 uur. Als een vergadering langer duurt zou je een pauze in moeten lassen omdat de concentratie na 1,5 uur minder wordt.

De ideale vergadertijd is 1 uur.

Een heisessie daarentegen duurt langer maar wordt minder vaak gehouden.  Een heisessie kan één dag duren maar ook is het mogelijk om de heisessie gedurende meerder dagen te houden, waarbij de deelnemers in de gekozen locatie overnachten.
Groepshoeve Wiendsels is te huur als vergaderlocatie voor een dagdeel, een dag of meerdere dagen. De huursom van Wiendsels als locatie is inclusief onbeperkt baristawaardige koffie, thee en/of ijswater.

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Overleggen in ruimte en rust

Als werkgever is het soms goed om een externe vergadering of overleg te beleggen. Zo geef je als werkgever een duidelijk signaal af dat je de bijeenkomst zo belangrijk vindt, dat je daar in wilt investeren. Ook de genodigden/deelnemers zullen minder snel geneigd zijn zich af te melden.
Een extern overleg brengt daarnaast nog meer voordelen met zich mee.
De ruimte kan inspirerend werken en mensen tot nieuwe inzichten brengen. De deelnemers worden speelser en/of losser waardoor er andere ideeën ontstaan.
Door de rust en de ruimte zal de ruis, die bij een overleg in het bedrijf op de loer ligt, het overleg rustiger laten verlopen waardoor er meer concentratie en aandacht zal zijn. De focus is daardoor een stuk groter.

Groepshoeve Wiendsels geeft die rust en ruimte aan vergaderen in Ruinerwold. Onze hoeve is groot en ruim opgezet. Aan de grote tafels is er voldoende ruimte voor 22 mensen om samen te vergaderen.
De verbouwde boerderij is omringd met natuurgronden van Staatsbosbeheer. Na een moeilijke vergadering of brainstormsessie is het heerlijk wandelen in het waterwingebied vlakbij de boerderij. Ook onze tuin, die uitkijkt op de natuurgronden is heerlijk ruim en rustig. Tijdens de zomermaanden is het hier heerlijk vergaderen in de buitenlucht.

Vergaderen in het mooie Drenthe

Drenthe, onze prachtige unieke provincie.
Uniek vanwege de prachtige bossen, de mooie heidevelden, de vele hunebedden, de oneindige vergezichten, de authentieke brinkdorpjes, de goed aangelegde fietspaden, de nuchtere Drentse volksaard, de vossen of reeën die zomaar uit een houtwal tevoorschijn komen. Drenthe, geen provincie in Nederland is zo oer en geen andere provincie biedt zoveel rust en ruimte. Naast al die prachtige natuur biedt Drenthe cultuur maar ook evenementen op de mooiste locaties.
Drenthe, een unieke provincie om te vergaderen.
Door diezelfde natuur die je op kunt snuiven tijdens je lunchwandeling. Door de rust en ruimte die je overal ervaart. Drenthe zorgt ervoor dat je vergadering uniek wordt. Wiendsels biedt je een vergaderlocatie in de natuur. Wiendsels biedt je een vergaderlocatie met lunch. Wiendsels biedt je een complete vergaderlocatie.

Vergaderen met overnachting

Soms heb je wat meer tijd nodig om samen tot een goede beslissing te komen of de teambuilding tot een succes te maken. Ook die heisessie verloopt net wat beter als die verspreid wordt over meerdere dagen. Dan biedt een overnachting de uitkomst.

Want het is fijn als je het ’s avonds gezellig met elkaar hebt en je geen zorgen hoeft te maken of je dat ene wijntje nog wel mag drinken.
Wiendsels heeft 8 tweepersoonskamers met eigen badkamer, met regendouche en toilet. Twee van deze kamers beschikken over een en-suite waar nog eens 2 personen kunnen slapen. Daarnaast is ons bakhuisje in de tuin te huur. Dit is een tweepersoons huisje met eigen bad, douche en toilet. Het bakhuisje staat naast de boerderij in de tuin.

Bij Wiendsels is bij aankomst je bed opgemaakt en de handdoeken hangen in de badkamer. Het bed is groot en comfortabel en de badkamer met regendouche is van alle gemakken voorzien. Buiten is het donker en stil en niks staat in de weg voor een heerlijke nachtrust. Je hoort in de verte de belletjes van de schapen en terwijl je de dag nog e’s overdenkt val je in een heerlijke slaap.
De volgende dag wordt je uitgerust weer wakker en begin je fris en fruitig aan een nieuwe dag samen met je collega’s.

Tips om je vergadering voor te bereiden

Een goede vergadering valt en staat met een goede voorbereiding. Het is belangrijk dat degene die de vergadering voorbereid hier goed van doordrongen is. Meestal ligt de voorbereiding van een vergadering bij de voorzitter maar hij hoeft dit natuurlijk niet helemaal alleen doen. Soms is het zelfs verstandig om sommige taken bij de assistent neer te leggen. Het moet wel duidelijk zijn wie in dit geval verantwoordelijk is voor welke taken.

Vergaderen met activiteiten

Vergaderen met een activiteit maakt de vergadering actiever.
De activiteit kan gebruikt worden als vergaderbreak of als afsluiting van een geslaagde dag.

Bij het onderbreken van de vergadering of heisessie kan het de hoofden weer leeg te maken zodat er daarna weer geconcentreerd gewerkt kan worden.
Bij lastige bijeenkomsten kan een activiteit ervoor zorgen om iedereen weer dezelfde kant op te laten kijken. De samenwerking wordt er door bevordert en als de gekozen activiteit aansluit bij het onderwerp van de vergadering of heisessie dan zal dit het effect echt versterken.

De vergadering onderbreken voor een activiteit is niet zomaar een modegril of een manier om de tijd van een heisessie op te vullen. Want als je ziet wat een goed gekozen activiteit doet voor de teambuilding of de communicatie dan is het wel duidelijk dat dit echt iets bij kan dragen aan je bijeenkomst.

In samenwerking met Buitenbusiness of Ansi Events kan er ook bij Wiendsels gekozen worden voor een activiteit. Unieke activiteiten die je vergadering net dat beetje extra geven.
Zo is een workshop Haka een ontzettend sterke teambuilding workshop. Er komt een ongelofelijke energie vrij als de krachten en focus gebundeld worden. In een korte tijd wordt het duidelijk hoe het denken, doen en slagen van een team kan worden bereikt.

Of wat te denken van blind boogschieten? Het boogschieten op zich is een individuele sport maar blind boogschieten moet je samen doen. De één is geblinddoekt en zal mogen schieten, de ander geeft de uitleg en vertelt degene met de blinddoek waar en wanneer hij of zij mag schieten. Wat voor leider ben jij en hoe volgzaam is de ander?

Hoe dan ook: een heidesessie, brainstorm, teamtraining of vergaderen in Ruinerwold; het zal je aan niets ontbreken bij ons, in Groepshoeve Wiendsels.

© 2024 Alle rechten voorbehouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *