• Deutsch
  • English

Over Wiendsels

Wij ontmoetten elkaar op de Hotelschool in Groningen en werkten daarna allebei jaren in de horeca. Hoewel wij getrouwd waren en samen in één huis woonden, zagen wij elkaar maar weinig. Ria begon ’s ochtends in de vroege uurtjes, Hans werkte ’s avonds en ’s nachts. Als we geluk hadden kwamen wij elkaar ’s ochtends vroeg tegen op de fiets; weinig kans om ruzie te maken over van alles, maar niet echt ideaal voor een pas getrouwd stel. Daarom begonnen wij in 1993 onze lunchroom De Brooderie.
Niet omdat wij zo graag ruzie wilden maken, maar om onze ideeën over horeca, gastvrijheid en liefde en aandacht voor het vak gestalte te geven. In De Brooderie bakten wij met een stel fijne meiden onze baksels voor Meppel en omstreken. De Brooderie was een succes maar helaas moesten we dit door omstandigheden verkopen.

Hans & Ria en het ontstaan van Wiendsels

De laatste jaren gaf Hans aan dat hij toch wel heel erg graag op het Drentse platteland zou willen wonen. Voor Ria kriebelde het idee om het gasten naar de zin te maken. Om met liefde en aandacht voor details iets goeds neer te kunnen zetten. Net als destijds in De Brooderie.


Iedereen verklaarde ons voor gek toen wij in 2015 deze boerderij kochten: “waar beginnen jullie aan, wat een enorm project”, maar wij gingen ervoor. Inderdaad, een enorm project, maar wij hadden een heel duidelijk beeld voor ogen. Wiendsels moet niet zomaar een familiehuis worden, maar een familiethuis, waar je, in een ontspannen omgeving met uitzicht op de houtwallen, ultiem kunt ontwinden. Niet super chic en strak, maar wel heel comfortabel, luxe, warm en gezellig. 

Een huiselijke setting in de Drentse rust. Met oog voor detail. Met heel veel “net even anders”. Omdat we het zelf ook zo zouden willen hebben als we een familiethuis zouden huren.


Met behulp van lieve familie, vrienden en uiteraard ingehuurde professionals hebben wij Wiendsels neergezet. Dat we daarbij ook nog e’s in aanmerking kwamen voor de Leader subsidie heeft zeker geholpen.

Naam 1024x682 1

Wij zijn trots op Wiendsels, waar plek is voor mensen die willen ontspannen, die houden van de rust en ruimte van het Drentse platteland. Die genieten van een haas of ree die voorbij huppelt, maar het ook fijn vinden om samen, met een lekker glas wijn, iets te brouwen in de grote woonkeuken. Die zich nog eens omdraaien onder dat grote met zijde gevulde dekbed, omdat het buiten zo heerlijk stil is en het bed zo zalig ligt.

Wij hopen dat jullie net zo van ons bijzondere plekje aan de Koekangerweg zullen genieten zoals wij dat dagelijks doen.

Tot snel!

Bloem

Onze contactgegevens

ADRES:
Groepshoeve Wiendsels
Koekangerweg 4
7961 LZ Ruinerwold

TELEFOON:
06-11866413  (Hans)
06-11825982  (Ria)

Email: [email protected]

KvK nummer: 63764369
BTW nummer: NL001435724B24

Wiendsel

Neem contact met ons op

Wil je meer info? Vul dan het contactformulier in of bel ons!

Contactformulier