• Deutsch
  • English

Pareltjes in omgeving Wiendsels

Onze groepsaccommodatie in Zuid West Drenthe, van waar je Drenthe wandelend of fietsend kunt ontdekken. Pareltjes als het Dwingelerveld of Giethoorn liggen om de hoek

Rondom Wiendsels

Ruinerwold ligt in Zuid-West Drenthe, in de gemeente De Wolden. Vanuit de boerderij kun je een mooie wandeling maken naar onze “achtertuin”. Hier ligt in het waterwingebied een pingoruïne; het Sultansmeer. Een pingo is een heuvel die ontstaan is doordat een ondergrondse ijslens, tijdens de ijstijd, de bodem heeft opgedrukt. Toen al het ijs gesmolten was bleef er een ringvormige krater over die zich vulde met smeltwater: een pingoruïne. Het Sultansmeer doet nu dienst als vismeertje. Rondom het Sultansmeer kun je heerlijk wandelen, meestal ben je er helemaal alleen en zie je regelmatig reeën de houtwallen over springen.

vogel.png
vlinder.png

Omgeving

Mocht je naast het Wiendselen ook nog wat willen ondernemen, er is in de omgeving voldoende te doen.
Stadjes als Hoogeveen en Meppel liggen op nog geen half uur rijden van Wiendsels. Ook gezellige Drentse brinkdorpjes als Dwingeloo, Ruinen of Diever zijn op fietsafstand.

Met maar liefst drie nationale parken in de buurt zijn wij rijk bedeeld.
Dwingelerveld, het grootste natte heidegebied van West-Europa ligt op nog geen 15 kilometer afstand van onze boerderij.
Het Drents Friese Wold is één van de mooiste en belangrijkste natuurgebieden in Europa.


Laten we daarnaast de Weerribben niet vergeten. Dat is, met ruim 10.000 hectare, het grootste aaneengesloten laagveenmoerasgebied van Noordwest-Europa. Daarbij een bezoekje aan Giethoorn eigenlijk ook niet overgeslagen kan worden.

Op de grens van Overijssel en Drenthe stroomt het riviertje De Reest. Het stroomdal van de Reest is een prachtige omgeving om te fietsen of te wandelen. En fiets daarbij gelijk even langs het ooievaarsstation in De Wijk, nog nooit zag je zoveel ooievaars bij elkaar.

Verder ligt het Shakespeare theater in de buurt, de Maatschappij van Weldadigheid (werelderfgoed Unesco De Koloniën)in Frederiksoord is een aanrader en voor de kinderen willen we de Drentse Koe ook nog noemen. Deze ijs- en speelboerderij ligt bij ons om de hoek en is altijd een succes.

In Drenthe hoef je je sowieso niet te vervelen; we noemen een paar mogelijkheden: Wildlands in Emmen, het boomkroonpad in Borger, Orvelte het museumdorp, het Drents Museum in Assen of het gevangenismuseum in Veenhuizen. 

kikker-blad.png

Meer willen weten over de omgeving?

Heb je vragen over activiteiten rondom Wiendsels of wil je meer weten?