• Deutsch
  • English

Wiendels' Boerderij

Onze boerderij is een familie-thuis. Wanneer je een gezellige tijd met elkaar door wilt brengen is het wel zo prettig als je je thuis voelt.

De grote wegzakbank om de open haard is gemaakt om met een lekker glas wijn in het vuur te staren. De bar biedt ruimte genoeg om samen een pilsje en een goeie mop te tappen. De keuken is groot en nodigt uit om samen te kokkerellen. De recepten liggen klaar en de kruiden staan voor het grijpen.

De koffiemachine maakt baristawaardige koffie.  Met één druk op de knop kun je genieten van een heerlijke espresso, cappuccino of latte macchiato. Ook aan de theedrinkers hebben we gedacht, diverse smaakjes liggen op voorraad en zijn gratis. 

In de servieskast is alles is aanwezig om de twee grote tafels te dekken, net als thuis. Of misschien zelfs mooier. Zelfs aan servetten en kaarsjes hebben we gedacht. 
Aan die zelfde tafels kun je gezellig een spelletje spelen worden of een legpuzzel maken.  We hebben een kist vol met bordspelletjes en een kast vol met legpuzzels en boeken. 

Voor de kleintjes is er een speelhoekje waar jullie kinderen ongestoord kunnen “duplo-en” of prachtige tekeningen op het schoolbankje kunnen maken. 
Voor de allerkleinsten is er een box, aankleedkussen en babybadje; kortom aan iedereen is gedacht, zodat iedereen ongestoord kan wiendselen. 


 

De Boerderij

Prijzen beginnen bij: € 2350,- per midweek

Begane grond7005 scaled 1
Hooizolder7006 scaled 1

De keuken

Onze keuken is stiekem wel een beetje onze trots, want hij is niet alleen ontzettend sfeervol en ruim maar ook nog eens volledig uitgerust.

Het keukeneiland, waar een dubbele inductieplaat, een combi oven en een hete luchtoven inzit, biedt ruimte om samen te koken en gezellig aan de bar van het eiland de recepten te bespreken. 
Alles is aanwezig om een heerlijk diner te koken: voldoende pannen, een koel-vriescombinatie met ijsblokjesmaker, een professionele messenset, een keukenmachine, een standmixer, staafmixers, kaasfondue sets, sinaasappelpers, keukenlinnen enz. enz… Bedenk het maar, het is aanwezig.  Zelfs het keuken- en bakpapier, aluminum- en vershoudfolie en afvalzakken liggen in de keukenlades. 
En kruiden of olijfolie hoef je ook niet mee te nemen omdat dit allemaal al voor je klaarstaat. 

De afwashoek is uit het zicht gemaakt en heeft twee vaatwassers, met een voorraad vaatwasblokjes. 
Ook het keukenlinnen wordt voor je klaargelegd. 
Kortom… echt volledig uitgerust.

Vorige slide
Volgende slide

Slaap- en badkamers

Wij hebben ruimte voor maximaal 22 personen. Tot rust komen is één van de onderdelen van ontwindend genieten. Onze bedden maken goed slapen makkelijk: ze zijn allemaal 2.10 meter lang en hebben dikke Pullman matrassen. Op de bedden liggen met zijde gevulde dekbedden en hoofdkussens waardoor ze anti-allergeen zijn. De bedden zijn bij aankomst opgemaakt en in de badkamers hangen fijne grote handdoeken voor je klaar.  
 De badkamers hebben een regendouche. 

Slaapkamers


De uitleg voor onze slaapkamers is een beetje ingewikkeld maar
samen met de plattegrondjes wordt het verhaal wel duidelijk. 

Op de begane grond zijn drie tweepersoonskamers die alle drie een eigen badkamer hebben. 
Één van deze drie slaapkamers (Tudeltoon) is geschikt voor mensen die wat minder goed ter been zijn. Dit is de enige kamer die een twinbed heeft dat uit elkaar gezet kan worden. De douche is voorzien van een stoeltje en heeft, net als de wc, een wandbeugel. De wastafel is iets verlaagd. 

Op de eerste etage (hooizolder) zijn nog eens drie twee persoonkamers met eigen badkamer. 
Tot zover is het een duidelijk verhaal…. 

Naast de drie tweepersoonskamers, met eigen badkamer,  zijn er boven nog twee familiekamers. 
De eerste kamer, Brummel, ligt boven het voorhuis. Deze kamer heeft een tweepersoonsbed én, in een aparte ruimte, een bedstee. De bedstee is zo groot dat niet alleen kinderen hierin kunnen slapen.  De badkamer in deze kamer wordt gedeeld. 
O ja, we hebben ook een prachtige wiegje in Brummel staan, voor de aller-allerkleinsten. 

De andere familiekamer bestaat uit twee slaapkamers, die geschakeld zijn. Je loopt door Schuppies voordat je bij Schoegies komt. Beide kamers hebben een tweepersoonsbed en deze twee kamers delen de ruime badkamer. Beide slaapkamers hebben wel een eigen, afsluitbare, toegang tot de badkamer. 

Zo komen we op een totaal van 20 bedden. 

Daarnaast hebben we, in de tuin, het bakhuisje waar nog eens twee mensen kunnen slapen. Dit intieme huisje wordt verderop de pagina beschreven. 

Vorige slide
Volgende slide
Vorige slide
Volgende slide

Badkamers

De badkamers van Wiendsels zijn verschillend maar hebben wel dezelfde sfeer. Ze hebben allemaal een heerlijke regendouche, wastafels met stoere natuur stenen waskommen en goed verlichte spiegels.
We leggen de grote, zachte handdoeken voor je klaar en het zeeppompje is gevuld. 

Bakhuisje "Nakend Wiefie"

Het bakhuisje is de kers op de (bruids)taart. Letterlijk en figuurlijk!

Oorspronkelijk heeft er een bakhuisje op het erf gestaan, deze is in de jaren 70 van de vorige eeuw verwijderd.
Een bakhuisje bij een Drentse boerderij was vroeger het domein van de boerin. Hier bracht ze vele uren door om te wassen en/of groente en vlees te wecken.
Door een nieuw bakhuisje te bouwen hebben wij de capaciteit van 20 gasten naar 22 gasten gebracht en hebben we dus ook gelijk een knusse en intieme bruidssuite gecreëerd. We verhuren het huisje als aanvulling op de boerderij, voor 15% van de huursom.
Ook als jullie niet met 22 personen zijn, maar het jullie wel ontzettend leuk lijkt om gebruik te maken van het bakhuisje, dan kan dit natuurlijk.
Het huisje ligt in de tuin van de boerderij en biedt jullie volledige privacy.
Het ligbad ( plus douche) en toilet zijn op de begane grond van Nakend Wiefie.
Via een laddertje kun je naar een tweepersoonsbed klimmen van waar je een prachtig uitzicht hebt op de omliggende landerijen.

Bakhuisje-verkleind.jpg
Holidayhouse-Drenthe-2.jpg
bad-3.jpg

Ons erf

We hebben op ons erf voldoende parkeerplaatsen. 
Achter de boerderij ligt de grote tuin met over de volle lengte een geweldig uitzicht op de omringende natuurgronden van Staatsbosbeheer  met houtwallen. Regelmatig lopen hier reeën. De buizerds nestelen elk jaar een eindje verderop in één van de bomen in de houtwal. 
De tuin is volledig omheind, zodat er fijn gespeeld kan worden. 
We hebben een “Bertolli” picknicktafel die groot genoeg is voor de hele club. Als het regent hoef je niet per se naar binnen, op de veranda zit je met z’n allen (niet echt) hoog, maar wel droog. 
Als het wat kouder is, dan kruip je gezellig bij elkaar rond de gashaard onder de pergola. (open vuur is helaas niet toegestaan vanwege ons rieten dak). 
Hadden we al gezegd dat we ook een trampoline en een ronde pingpongtafel hebben? Bij deze. 

Naast deze heerlijke tuin kun je op ons erf genieten van de bloementuin, of ontdek achter ons bos nog een groot speelveld waar je een lekker partijtje kan voetballen. 

Vorige slide
Volgende slide

Beschikbaarheid (zie groene dagen)

Let op! gebruik de pijltjes om naar een latere maand te navigeren. (vaak kun je tot 1,5 jaar in de toekomst reserveren)

Groen; boerderij is beschikbaar. (m.u.v. opties die hier niet zichtbaar zijn)
Rood is bezet. 
*Wij hanteren vaste tarieven per midweek, lang weekend en weekend. Op zoek naar iets anders, zoals 2 dagen van een midweek? Neem dan contact op.

Verplichte velden zijn gekenmerkt met *Reserveer van 1 beschikbare accommodaties.

Groepsaccommodatie beschikbaar voor de geselecteerde periode.