Gerechten van ons Goud arrangement
Leuk! Jullie gaan voor de Full Monty! Als je volledig komt wiendselen dan hoort daar eigenlijk ook bij dat je gezellig samen gaat koken. Als volleerd chef achter de dubbele inductieplaat of zittend bij het kookeiland helpen met het snijden van de ingrediënten. Ondertussen neem je een slok van de huiswijn en heb je een goed gesprek. En het leven is goed!
Je hebt geen stress gehad over wat jullie zullen eten, en de recepten die wij uitgezocht hebben zijn duidelijk.
Hieronder vind je de gerechten waarvan wij weten dat die geschikt zijn om voor grotere groepen te koken. Het ene recept kost wat meer tijd dan de ander, maar er zal gesmuld worden!
Wij nemen 2 weken voor jullie aankomst contact met jullie op om de gerechten keuzes te noteren zodat wij ook de boodschappenzorg van jullie over kunnen nemen.
Spinaziepasta met zalm
Zacht en romig.
Citroenkip uit Ruinen
Niks geen plofkip. Iedereen is er als de kippen bij.
Drents kalfsbraad
Beetje bewerkelijk, maar het resultaat is er naar.
Regenboogforel van de buren in folie
Verser kun je ze niet krijgen, zo van de buren hun forellenvijver in de folie gegaard. En nauwelijks een footprint.
Wiendsels chili
Om te ontwinden!
Boerenpasta met paddenstoel, spek, siepels en room
Kom maar door met dit heerlijke gerecht. En vergeet de knoflook niet.
Curry van bokjesvlees
De bokjes groeien op bij geitenhouderij Pronkjewail in Ruinerwold. Deze is vlakbij Wiendsels en te bezoeken. Moeten we wel even een afspraak voor plannen.
Chique de friemel hotdog
Voor makkelijk eten maar wel in stijl
Boeuf stro in t hok
De Drentse Stroganoff
Pittige kaasfondue
Met Drentse boerenkaas en uitgebreid assortiment van brood, groente en fruit. Dit kan in een lactose-vrije variant.
Maaltijd streeksalade
Een gevarieerde schotel met talloze ingrediënten die samen lekker, regionaal en kleurrijk zijn.
Barbecue
De barbecue kunnen jullie bestellen bij onze barbecue specialist slagerij Lantinga in Meppel. Deze slager staat al jaren bekend om zijn vlees waarbij je de oorsprong proeft. Er wordt zorgvuldig gekeken naar de herkomst van dieren zodat je op een verantwoorde manier een lekkere stukje vlees kunt eten.
Gezoete worteltjes met gember
Zoet en kruidig; peentjes met karakter
Gemarineerde champignons
Gemarineerd in rode wijn en venkel. Niet alleen lekker in de herfst.
Krieltjes met dille
Gebakken krieltjes, bestrooid met dille.
Rösti
Aardappelen, maar dan anders
Aardappelpuree met sinaasappel
Deze combi heb je vast nog nooit gehad. Probeer het maar, het is heerlijk.
Gestoofde prei
Prei gestoofd in roomboter, gewoon omdat het lekker is.
Gebakken kerstomaatjes
Moeten we hier nog uitleg aan geven? Pas op; kan heet zijn.
Komkommersalade met munt
Het zal je verbazen, dit is een salade van komkommer en munt. Lekker fris.
Sellerie salade met peer
Wat een verrassing, een salade van bleekselderij met peer, als variant op de Waldorf salade. Omdat als je Ruinerwold zegt, je peer zegt.
Lofsalade
Frisse salade met witlof, sinaasappel, kaas, zilveruitjes en nootjes.
Rijst
Gebakken of gekookte aardappels
Pasta
Wij hebben zelf een pastamachine. Het is hartstikke leuk om met mooi weer buiten je eigen pasta te maken, dus kom gerust halen!
Trostomaatjessoep met mascarpone en basilicum
Omdat iedereen van tomatensoep houdt.
Gebonden kerriesoep met een lokaal kippetje
Altijd een fijne combi, kerrie en kip. Zeker in deze soep.
Zes uien siepel soep
Gewoon verwarmend en troostrijk voedsel
Guacemole
Heb je nog avocado’s over? Maak er een lekkere dip van.
Tzatziki
Frisse Griekse komkommer/knoflook spread
Pesto
Lekker Italiaans smikseltje van verse basilicum
Trifle
Feestelijk Engels klassiek toetje. Met of zonder sherry, altijd lekker.
Chocolademousse met een kick
Met “borrel” voor de kick
IJs van de ijsboerderij
De koeien van de ijsboerderij maken de melk, de boeren van de ijsboerderij maken het ijs. Bij ons om de hoek.
Cappuccino ijs
Zelf ijs maken, helemaal niet eng, lukt altijd.
Bramen crumble
Zo van de struik in de oven. Heerlijk als toetje of bij de koffie of thee.