Logo Wiendsels
  • Deutsch
  • English

Waarom vergaderen wij eigenlijk en is het nog wel relevant in 2023?

Waarom vergaderen we eigenlijk
Inhoud

En is de noodzaak voor een wekelijkse vergadering er nog wel of kan het niet beter een maandelijkse vergadering worden? “Waarom doen we dit eigenlijk?” Waarom vergaderen we?

Waarom vergaderen we eigenlijk?

Het officiële standpunt waarom we vergaderen luidt als volgt: We vergaderen om meningen te vormen, of om de standpunten die we hebben uit te wisselen om daarna op een gedegen manier tot een besluitvorming te komen.

Maar uiteindelijk is een vergadering natuurlijk veel meer. Want met een telefoontje of een mailtje kun je ook tot een besluit komen. Met een vergadering maak je tijd vrij met elkaar en overleg je over bepaalde agenda punten. Iets wat bijvoorbeeld een lastige opgave is met meerdere mensen telefonisch. Dus: waarom vergaderen we?

De kern van een een succesvolle vergadering ligt toch vooral in het feit dat je dit met elkaar doet. Want met elkaar ben je sterker en met elkaar weet je meer. Je gaat samen aan de slag om binnen een korte tijd elkaar informatie te geven en om informatie te krijgen. Daarna kan er gebrainstormd worden zodat je met elkaar nieuwe ideeën kunt krijgen of met elkaar kunt omdenken.

In die afgemeten tijd die voor de vergadering is gepland kan er vervolgens, met elkaar, een mening gevormd worden. En daarnaast is dat contact met je collega’s toch ook belangrijk. Ook als dat inhoudt dat het afgelopen weekend even besproken wordt. Misschien is dit warme contact wel zo belangrijk dat je er een agendapuntje van kan maken, zodat het niet voelt alsof dit ten koste van de vergadering gaat. Als het goed is, is het nu duidelijk waarom vergaderen.

Wiendsels locatie

Vergaderlocatie Wiendsels in Ruinerwold

Wellicht ook interessant:
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Op zoek naar een prachtige vergaderlocatie?

Je bent op zoek naar een accommodatie om te vergaderen of een heisessie te houden. En die zijn er genoeg! Maar de meeste locaties zijn steriel, ongezellig, zakelijk en kil. Je zit met z’n allen in een zaal waar, als je mazzel hebt, een schilderijtje hangt en overal die zelfde koekjes bij de koffie geserveerd worden. Voorverpakt…

Hierdoor hebben je collega’s nog steeds het gevoel dat ze in een bedrijfsmatige omgeving zitten waardoor ze niet los komen uit hun vaste denkpatroon. Herken je dit probleem?