Logo Wiendsels
  • Deutsch
  • English

Wat is het verschil tussen vriendenweekend en familieweekend?

Familieweekend en vriendenweekend banner
Gezellig samen een weekend weg. Maar het is nogal een verschil of je met je vrienden weggaat of dat het om een familieweekend gaat. Bij het zoeken naar een accommodatie voor één van deze weekenden zijn je wensen verschillend en hoe vind je het juiste huis voor jouw vrienden- of familieweekend? In deze blog leggen wij uit wat het verschil is en waar je op moet letten.
Inhoud

Planning en de accomodatie

Zoals gezegd, een vriendenweekend organiseren vraagt om een andere planning en misschien ook wel om een andere accommodatie dan dat je een familieweekend organiseert. Als jij het geluk hebt om deel uit te maken van een fijne vriendengroep dan is het geweldig om met enige regelmaat die banden aan te halen. Uiteraard hebben jullie contact via social-media maar een weekend samen zijn, om herinneringen op te halen (en nieuwe te maken) is toch echt wel veel leuker.

Vriendenweekend en familieweekend

Verschillende soorten vriendenweekenden

Natuurlijk zit er veel verschil in de verschillende vriendenweekenden en daardoor ook veel verschil in de wensen van de vriendenweekenden. Wat wij zien is dat dit soort weekenden op te delen zijn in, grof weg,

2 soorten

2 soorten: de een is het vriendenweekend van vrienden tussen de 25 en 40 jaar, die de kinderen bij opa en oma “parkeren”, om een weekendje feest te vieren, lekker samen te eten en tot in de kleine uurtjes samen ouderwets te feesten.

De andere groep is de seniorengroep, zo tussen de 50 en de 70 jaar. Zij kennen elkaar al “eeuwen” en zijn jaren geleden eenvoudig begonnen met een dagje weg. Ondertussen zijn de kinderen groot en uit huis en de eenvoudige accommodatie van toen zij nog jong waren wordt nu graag ingeruild voor een huis met wat meer comfort.

Of het hier om beide vriendengroepen nu gaat om een mannen- of een meidenweekend; de band is hecht en er is sprake van echte vriendschap.

Het verschil tussen een vriendenweekend en familieweekend

Ben je gezegend met een fijne familie dan is het ook gezellig om samen eens een weekendje weg te gaan. Het grote verschil met een vriendenweekend: je vrienden zoek je zelf uit, maar familie niet.  Het kan dus maar zo zijn dat een deel van je familie nou niet bepaald je favoriete gezelschap is en dat de normen en waarden soms erg ver uit elkaar liggen.

Vrienden en familie

Als je een familieweekend organiseert zijn dit zeker zaken waar rekening mee moet worden gehouden. Verder moet je in de gaten houden dat zowel opa als oma, je kleine neefje of nichtje als ook je broer of zus zich thuis voelen in een accommodatie. Ieder met zijn eigen wensen.

Toch is het goed om, ondanks alle onderlinge verschillen, je familie te koesteren en je best te doen om elkaar te respecteren en een fijn weekend samen te hebben. Er kan bijgepraat worden, er kunnen nieuwe herinneringen gemaakt worden en “oud zeer” kan eens rustig besproken worden en dit kan leiden tot hechtere banden.

Tips voor een geslaagd weekend

Ondanks de verschillen zijn er wel een paar tips die zowel voor een vrienden weekend als een familieweekend gegeven kan worden.

  • Tip 1: Organiseer het weekend met twee, hooguit drie personen.
  • Tip 2: Stel duidelijk een budget vast
  • Tip 3: Plan tijdig; om alle kalenders bij elkaar te krijgen is soms een hele klus
  • Tip 4: Bij een weekend op basis van zelfverzorging: informeer of er iemand een bepaald dieet heeft en huur een huis met een goed uitgeruste keuken. Denk aan de keuken van Wiendsels..(-;

Vriendenweekend en familieweekend? Accomodatie bij Groepshoeve Wiendsels

Ben je nou op zoek naar een accommodatie voor een vrienden-  of een familieweekend? Groepshoeve Wiendsels is een prachtlocatie voor beide soorten weekenden.

Hier is een accommodatie die zowel vrienden als familie keer op keer verrast en waar iedereen zich thuis voelt. Hier is het huis waar je een feestje met je vrienden kan vieren, inclusief bar met bierpomp, zonder dat de buren hier last van hebben. Maar hier is ook de accommodatie met de goed uitgeruste keuken, de accommodatie met de vele verschillende zitjes voor de intiemere gesprekken, de accommodatie die geschikt is voor alle leeftijden, dus zowel voor opa en oma als de allerkleinsten.

Een thuis, weg van huis, voor zowel die dikke vrienden als de familie. Vrijblijvend in contact met Groepshoeve Wiendsels.

Wiendsels

Vergaderlocatie Wiendsels in Ruinerwold

Wellicht ook interessant:
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Op zoek naar een prachtige vergaderlocatie?

Je bent op zoek naar een accommodatie om te vergaderen of een heisessie te houden. En die zijn er genoeg! Maar de meeste locaties zijn steriel, ongezellig, zakelijk en kil. Je zit met z’n allen in een zaal waar, als je mazzel hebt, een schilderijtje hangt en overal die zelfde koekjes bij de koffie geserveerd worden. Voorverpakt…

Hierdoor hebben je collega’s nog steeds het gevoel dat ze in een bedrijfsmatige omgeving zitten waardoor ze niet los komen uit hun vaste denkpatroon. Herken je dit probleem?