Logo Wiendsels
  • Deutsch
  • English

Zo organiseer je jouw familieweekend bij Wiendsels

Zo organiseer je een familie weekend
Inhoud

Tip 1: Wijs 2 personen aan die het weekend gaan organiseren.

Zoveel mensen, zoveel wensen. Daarom is het goed om twee personen aan te wijzen die het weekend gaan organiseren. Als jullie jaarlijks met elkaar op stap gaan is het ook aan te raden om het organiseren te laten rouleren tussen verschillende personen. Deze mensen kunnen alle wensen inventariseren en vervolgens de wensen mee nemen in de planning van het familieweekend.

Tip 2: Maak gebruik van de datumprikker voor het plannen van de juiste datum.

Voor een familieweekend is het natuurlijk het leukst als ook iedereen aanwezig kan zijn. Wij weten dat dat soms een enorme hobbel kan zijn. Want er zijn sportcompetities, hobby’s en andere zaken die allemaal mee moeten genomen worden bij het plannen van de datum. Daarom is de datumprikker een handige tool. Deze stuur je rond en met een beetje mazzel komt er dan een weekend uit waarin iedereen bij het familieweekend aanwezig kan zijn.

Tip 3: Bereikbaarheid van de locatie

Als jullie een locatie op het oog hebben dan is het goed om te kijken of iedereen zelf naar de accommodatie kan komen. Sommige familieleden zullen met de auto komen maar er zullen ook personen zijn die met het openbaar vervoer willen komen.

Vriendenweekend organiseren goed bereikbare locatie

Onze groepshoeve Wiendsels is gemakkelijk bereikbaar met auto. De boerderij ligt zo’n 10 km boven Meppel. Vanaf de snelwegen A28 als ook de A32 is het nog een klein kwartiertje rijden. Ook met het openbaar vervoer is de hoeve goed te bereiken.

De trein stopt zowel in Hoogeveen als in Meppel. Tussen Meppel en Hoogeveen rijdt, ieder uur, lijn 32 die dicht bij de boerderij stopt. (5-10 minuutjes lopen). Voor de meer sportievere gasten: we hebben sinds een paar jaar een pracht van een fietspad naast de Koekangerweg liggen, dus ook op de fiets kun je veilig komen Wiendselen.

Tip 4: Houd rekening met mindervalide of slecht ter been mensen

Zijn er familieleden die niet zo goed kunnen lopen of mindervalide zijn, dan moet je daar zeker rekening mee houden. Zoek een accommodatie die aangepast sanitair heeft, bij voorkeur op de begane grond. Ook de rest van de leefruimte van de accommodatie moet makkelijk bereikbaar zijn. In groepshoeve Wiendsels hebben we een speciale kamer voor mindervalide mensen.

Toegankelijkheid voor mindervalide

De bedden van slaapkamer Tudeltoon kunnen los van elkaar gezet worden en ook de badkamer is ingericht voor mindervalide mensen. Het sanitair is aangepast; de wastafel is wat lager, er is een stoeltje in de douche aanwezig en er zijn beugels in de douche en bij de wc.

Ook heeft de douchebak een antislip bodem. Behalve bij de buitendeuren zijn er geen drempels in de begane grond van de boerderij. Voor de drempel van de buitendeur kunnen we uiteraard een oprijdorpel neerleggen zodat ook het naar binnen- en buitengaan geen problemen op zal leveren.

Tip 5: Houd rekening met de kinderen

Wat voor volwassenen geldt, geldt natuurlijk ook voor kinderen: ook zij hebben zo hun wensen. En zoals zoveel ouders altijd zeggen; “als de kinderen het naar hun zin hebben, hebben wij het ook naar onze zin”. Dus zijn er kinderen in de familie dan is het heel goed om te kijken of de accommodatie kindvriendelijk is en of er genoeg voor hen te doen is. Dat is het verschil tussen een vriendenweekend en familieweekend.

Spelende kinderen

In Wiendsels zullen de kinderen zich sowieso geen minuut vervelen. Bij aankomst zullen ze al op de megahoge schommel afvliegen en ook in de rest van de besloten, omheinde tuin kunnen zij heerlijk op de trampoline of op de schommel spelen. Ook zijn er twee pingpongtafels en liggen er veel spelletjes op de veranda. In de boerderij is nog eens een dekenkist gevuld met diverse spelletjes. ’s Avonds zullen ze zich heerlijk opkrullen in de bedstee die van het slapengaan een feestje maakt!

Tip 6: Zoek een gezellig accommodatie waar je niet op elkaars lip zit..(-;

Je zult het wel begrepen hebben; in groepshoeve Wiendsels zit je niet op elkaars lip. De boerderij is ontzettend ruim (en gezellig en comfortabel ingericht!) en voelt als thuiskomen. Hier zijn verschillende hoekjes gemaakt waar de één rustig een boek kan lezen en in het andere hoekje kun je een intiem gesprek voeren.

In de bar hef je samen het glas op het gezellig samenzijn en ook is er genoeg plek voor iedereen om de open haard te gaan zitten. Iedereen heeft zijn eigen (slaap)plek en badkamer en in de keuken kan er gezellig samen gekookt worden, waarna er fijn samen gegeten kan worden aan een feestelijk gedekte tafel. Ook buiten, in de tuin, is er genoeg ruimte voor alle familieleden. Wat een feest om op deze manier samen te zijn!

Tip 7: Boek tijdig!

Als jullie niet achter het net willen vissen dan is het verstandig om groepshoeve Wiendsels tijdig te boeken. De kalender op de website is altijd up to date, hier zijn de weekenden dat de boerderij beschikbaar is, duidelijk zichtbaar. (scroll verder met het pijltje rechtsboven in de zwarte balk van de kalender).

Reserveren bij Wiendsels voorbeeld

In dit geval is het wijs om 6 tot 12 maanden van tevoren te boeken, zeker voor de populaire maanden van april tot en met oktober. Je kunt uiteraard ook even contact met ons opnemen als je er niet uitkomt. Ook een bezichtiging is mogelijk, zolang de boerderij niet verhuurd is.

Tip 8: Budget vaststellen voor je familieweekend

Het is goed om van te voren vast te stellen wat het budget van het familieweekend is. Daarbij ga je niet alleen uit van de huur van de boerderij (en eventuele bijkomende kosten) maar ook de kosten van de boodschappen, catering, en/of eventuele uitjes en evenementen die jullie willen doen of bezoeken.

Verdeel de totale kosten eerlijk over de familieleden zodat je achteraf niet voor onverwachte “verrassingen” komt te staan. Ook is het goed om een potje te maken voor onvoorziene omstandigheden. Het is het handigst als diegene die de organisatie van het weekend doen, ook verantwoordelijk zijn voor het bijhouden van de kosten. Een kostenoverzicht maakt alles inzichtelijk voor iedereen.

Tip 9: Annuleringsverzekering

We hebben het helaas al een paar keer meegemaakt. Hoe goed je alles ook plant, het kan natuurlijk toch gebeuren dat het weekend niet door kan gaan. Daarom is het goed om bij het maken van de reservering, te vragen naar de mogelijkheid van het afsluiten van een annuleringsverzekering. Wij sturen bij iedere reservering de algemene voorwaarden mee, waarin ook duidelijk de annuleringsvoorwaarden worden vermeld.

Ook zijn wij aangesloten bij het Groeps Accommodatie Nederland Het GAN is een overkoepelend orgaan voor groepsaccommodaties. Via het GAN is het mogelijk om een annuleringsverzekering af te sluiten. Informeer gerust bij ons!

Tip 10: Huisdieren mee? Bij Wiendsels zijn ze welkom

Het klinkt een beetje algemeen; huisdieren mee, maar in de meeste gevallen gaat het hier om honden. (Alhoewel we ook al eens een papegaai als gast gehad hebben). Wij zijn zelf gek op honden en verwelkomen daarom graag (goed opgevoede) honden.

Schattige Corgi en een kat - huisdieren zijn welkom

We hebben daar wel een maximum aan gesteld, namelijk 2. Ook vragen we wat extra geld voor de extra schoonmaak (bij 1 hond € 50,- bij de 2e hond nog eens € 25,-). Dit hebben we besloten nadat we toch een paar vervelende ervaringen gehad hebben. Ook gaan wij ervan uit dat de hond NIET in de tuin of op het erf uitgelaten wordt, dat ongelukjes opgeruimd worden, en dat de honden niet op de stoelen, banken en/of slaapkamers zitten/slapen/komen.

Tip 11: Bekijk de kookmogelijkheden van de accommodatie

Wat is er nu leuker dan samen te koken tijdens het familieweekend? De één snijdt de groenten, de ander roert in de pannen en een derde bemoeit zich met het recept. De keuken van Wiendsels is ontworpen om samen te koken. Het is volledig uitgerust en er is voldoende ruimte om met een aantal mensen een mooi gerecht samen te stellen.

Aan de ene kant van het keukeneiland wordt er gekookt wat er aan de andere kant van het eiland wordt gesneden. Werkelijk alles is aanwezig, van vleesthermometer tot kruiden en van keukenmachine tot eiersnijder. Ook zijn er twee afwasmachines (met gratis vaatwasblokjes) zodat het afwassen een eitje is.

Sfeer binnenkant vergaderen Wiendsels

Daarnaast kunnen bij Wiendsels gebruik maken van één van onze ontzorgarrangementen; het zilver of goud arrangement. Hierbij zijn de boodschappen uitgepakt en staat er een pan huisgemaakte soep bij aankomst voor jullie klaar. Meer over deze arrangementen kunnen jullie op onze site lezen.

Tip 12: Regel tijdig de catering

Zijn jullie niet zo van het koken en laat je je liever verwennen door het eten te laten bezorgen of door een thuiskok in te huren die een heerlijk diner voor jullie maakt? Dan is onze tip om ook dit tijdig te regelen want heel veel thuiskoks zijn al vroeg volgeboekt. Ook wij hebben onze contacten met thuiskoks dus vraag ons hier gerust naar!

Tip 13: Vergeet de dieetwensen niet

Informeer wie een dieet heeft of volgt en of er nog iemand ergens allergisch voor is. Dit kan een hoop narigheid voorkomen.

Tip 14: Nodig iedereen uit en geniet samen

Als de datum vaststaat en de accommodatie is geboekt, nodig dan zo snel als mogelijk iedereen uit zodat iedereen tijdig weet welk weekend vrijgehouden moet worden voor het familieweekend.



Onze belangrijkste tip hebben we tot het laatst bewaard: KOM WIENDSELEN EN GENIET SAMEN!

Wiendsels locatie

Vergaderlocatie Wiendsels in Ruinerwold

Wellicht ook interessant:
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Op zoek naar een prachtige vergaderlocatie?

Je bent op zoek naar een accommodatie om te vergaderen of een heisessie te houden. En die zijn er genoeg! Maar de meeste locaties zijn steriel, ongezellig, zakelijk en kil. Je zit met z’n allen in een zaal waar, als je mazzel hebt, een schilderijtje hangt en overal die zelfde koekjes bij de koffie geserveerd worden. Voorverpakt…

Hierdoor hebben je collega’s nog steeds het gevoel dat ze in een bedrijfsmatige omgeving zitten waardoor ze niet los komen uit hun vaste denkpatroon. Herken je dit probleem?