Logo Wiendsels
  • Deutsch
  • English

Buitenshuis vergaderen is vaak effectiever [4 redenen waarom]

buitenshuis vergaderen
Vergaderen in het bedrijf lijkt goedkoop en tijdbesparend. En natuurlijk zijn die momenten van even de koppen bij elkaar steken in iemands kamer, of desnoods de bedrijfskantine, onmisbaar om snel koppen met spijkers te kunnen slaan.
Inhoud

Buitenshuis vergaderen

Maar toch is het vaak effectiever om bij langere en uitgebreidere vergadersessies buitenshuis een inspirerende locatie te zoeken. Daarnaast zitten er meer belangrijke voordelen aan buiten de deur buitenshuis vergaderen.

1. Ongestoord vergaderen

Want wie kent het niet, je zit met elkaar in vergadering en dan steekt een collega haar of zijn hoofd om de deur want “sorry voor het onderbreken, maar dit kan echt niet wachten, ik heb een heeel klein maar wel dringend vraagje”.

Of de productieleider wordt weggeroepen voor een storing in de productie.”Hij is toch in  huis? Dan moeten we hem er toch maar even bij roepen…”
En weg is de concentratie.

Vergaderen Wiendsels

Als je met elkaar, buiten de deur bent,  zijn de andere collega’s ver weg en als de telefoons ook nog e’s op stil staan, kan er ongestoord vergaderd worden.  Die productieleider kan blijven zitten want hij wordt niet bij een storing geroepen en de collega met dat hele kleine vraagje zal op een andere manier op zoek gaan naar een antwoord.

2. Inspirerend vergaderen

We horen het vaak van onze zakelijke gasten: “Wat fijn om even weg te zijn van het bedrijf, hier geeft de rust en de ruimte zoveel inspiratie”. Hier kunnen we buitenshuis vergaderen – out of the box denken en omdenken waar nodig.

3. Huiselijk vergaderen

Een huiselijke sfeer zoals bij Groepshoeve Wiendsels zorgt ervoor dat je collega’s anders in hun vel gaan zitten. Je gaat in een gezellige ongedwongen sfeer anders met elkaar om; vaste rolpatronen worden losgelaten en je collega’s zijn eerder geneigd om wat meer van zich zelf te laten zien. Ook bij terugkomst in het bedrijf kan dit ervoor zorgen dat er meer begrip voor elkaar is wat weer resulteert in betere communicatie..

4. Effectief vergaderen

Effectief vergaderen; daar waar een vergadering in huis nog wel e’s wat onvoorbereid en chaotisch is, is een sessie buiten de deur vaak beter voorbereid en ligt er een duidelijke planning klaar. De koffie- en lunchtijden zijn van te voren al bepaald en ook de agenda is goed vastgelegd.

Tel daarbij ook nog e’s op onze huisgemaakte roomboterkoekjes en de heerlijke koffie en je vergadering buitenshuis wordt geheid een succes!

Wiendsels

Vergaderlocatie Wiendsels in Ruinerwold

Wellicht ook interessant:
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Op zoek naar een prachtige vergaderlocatie?

Je bent op zoek naar een accommodatie om te vergaderen of een heisessie te houden. En die zijn er genoeg! Maar de meeste locaties zijn steriel, ongezellig, zakelijk en kil. Je zit met z’n allen in een zaal waar, als je mazzel hebt, een schilderijtje hangt en overal die zelfde koekjes bij de koffie geserveerd worden. Voorverpakt…

Hierdoor hebben je collega’s nog steeds het gevoel dat ze in een bedrijfsmatige omgeving zitten waardoor ze niet los komen uit hun vaste denkpatroon. Herken je dit probleem?