• Deutsch
  • English

9 Effectieve Tips om aan de drukte van de stad te ontvluchten in 2024

Drukte van de stad ontvluchten
Inhoud

Mensen om je heen maken geluid en het is eigenlijk nooit meer echt donker. 24 uur per dag krijg je prikkels en er zijn weinig rustige plekken.

Hoe ontvlucht je deze constante prikkel, hoe kom je tot rust en hoe ontvlucht je de drukte? Want mensen hebben behoefte aan stilte en aan onthaasten.

Een leven lang op “aan” staan, houdt geen mens vol. De stilte coupeé en stilte café’s zijn niet voor niks in het leven geroepen. Zelfs in de natuur zijn er regio”s tot stiltegebieden uitgeroepen en op feestjes is de silent disco een regelrechte hit. In een wereld vol met drukte en beweging hebben mensen het af en toe nodig om te onthaasten.

Onthaasten; ook wel het bewust kiezen voor ontspanning. Door de huidige werkdruk, stress maar ook zeker door de drukte van de woonomgeving hebben mensen het nodig om de druk van de ketel te nemen. Bij onthaasten verlaag je je tempo van je hele doen en laten. Dit zal in het begin lastig zijn, maar uiteindelijk is dit goed voor je lijf en leden.

9 Tips om te ontvluchten aan de drukte van de stad (tot rust komen)

De combinatie van in een stedelijk gebied wonen en daarnaast een drukke baan met stress te hebben vraagt om het tot rust brengen van de zintuigen. Misschien kunnen wij je hierbij helpen middels de volgende tips:

1: Lekker thuis blijven

Het meest eenvoudige om rust te creëren is door lekker thuis te blijven. Trek alle stekkers uit je devices, tv, radio, deurbel en alle andere zaken die jouw rust kunnen verstoren. Zorg voor een rustige sfeer, steek een kaarsje aan, zoek een goed boek en neem de rust om eens lekker te lezen.

Lekker thuis blijven

2: Ontspannen met een serie of film

Doe de stekker weer in de tv en bingewatch een serie of houd een tv marathon. Wel belangrijk daarbij is dat je dan kijkt naar een ontspannende serie of film. Dus niet zo één waar je met je billen samengeknepen op de bank moet zitten. Er zijn prachtige natuurfilms en of documentaires, waarbij je heerlijk kunt ontspannen en je steekt er ook nog wat van op.

3: Op zoek naar een rustige plek

Zoek een rustige plek op in de stad en ga hier wandelen. Ontdek eens hoeveel rustiger die stad in de avond is door een mooie stadswandeling te doen, bijvoorbeeld in een park, in de stad. Wandeling is zo ontzettend goed voor de geest, stressverlagend en je komt herboren weer thuis.

Rustige plek in de stad

4: Stiltegebieden zoeken

Kijk eens op de website Nederlandse Stiltegebieden. Is er één in de buurt? Zoek het op en ervaar de stilte en voel wat dat met je doet.

5: Sauna

Ga naar de sauna, zoek de stilte en kom tot rust.

6: optijd slapen

Het klinkt wat saai, maar ga op tijd naar bed en zorg voor een goede slaap. Heb je teveel lawaai in je omgeving: doe oordopjes in. Heb je teveel lichtvervuiling: doe een maskertje op. Drink van te voren een fijne thee waardoor je rustig wordt.

Eerder naar bed

7: Ontvlucht de stad

Ontvlucht de stad. Zoek de natuur op. Nederland heeft prachtige bossen en ben je wel eens op het strand van een waddeneiland geweest? Je waant je op sommige plekken, zelf in het hoogseizoen, alleen op de wereld.

8: Zeg Nee!

Leer nee zeggen; stop met geleefd worden doordat je altijd beschikbaar bent als vrienden of familie je mee vragen naar die nieuwe tentoonstelling, dat leuke restaurant of dat te gekke festival. Rust in je leven creëren vraagt om een bepaalde assertiviteit. In het begin zal het moeilijk zijn maar je zult al snel merken dat je agenda opeens wat ademruimte heeft en dat je vrienden er wel begrip voor hebben.

9: Een weekendje Wiendselen

Ga een weekendje weg; ga wiendselen!  Hier ontvlucht je de stad, hier ontsnap je aan de drukte, hier ervaar je de stilte en zie je ’s nachts nog sterren (en met een beetje mazzel zelfs Noorderlicht) omdat het hier nog echt donker is. In de omgeving zijn uitgestrekte bossen waar je je geest leeg kunt maken door een goeie wandeling te maken. Pak de fiets en fiets al je zorgen eruit op één van de vele fietspaden die Drenthe rijk is. In de tuin van onze boerderij kijk je uit over natuurgebieden van Staatsbosbeheer.

Groupaccommodation frontside of the farm with idyllic flowers

Alleen door hier te zitten en te kijken naar de rust om je heen zul je ervaren hoe fijn dit voor je is.
Ook binnen zul je vernemen dat je tot rust kan komen, ondanks het feit dat je niet alleen bent. De boerderij heeft namelijk vele verschillende zitjes waar je je terug kunt trekken als je even tot je zelf wilt komen. Gooi wat hout in de open haard, pak een fijne borrel en staar in het vuur. Of doe eens gek: pak een legpuzzel en verlies jezelf in het maken van een puzzel van 1000 stukjes.

Verblijven en overnachten bij Wiendsels

Bij een verblijf in Wiendsels zul je vernemen dat je verscheidene van bovenstaande tips gewoon kunt toepassen! Je ontvlucht de stad, je kunt hier heerlijk in stilte wandelen, (aan de sauna wordt nog gewerkt(-; dat is nog even een dingetje) maar het slapen… het slapen gaat hier ook absoluut lukken. Want de bedden zijn uitstekend, van een groot formaat (ook voor de lange mensen onder ons), fijne met zijde gevulde dekbedden en kussens. Combineer dat met de stilte en rust van de omgeving en je zult gegarandeerd lekker slapen.

Één van de slaapkamers op de eerste verdieping met een tweepersoonsbed

Tijdens dit weekendje weg zul je vernemen dat er hier een ander tempo van leven geldt en dat overnemen zal je goed doen.

Klachten voorkomen en de drukte ontvluchten

Voor je eigen bestwil en welbevinden zul je af en toe de stad en de drukte moeten ontvluchten. Je zal van tijd tot tijd moeten onthaasten als je wilt voorkomen dat je met een burn-out maanden uit de running bent. Naast alle logische tips zijn daarvoor stilte, rust en ruimte heel belangrijk.

Als je goed kijkt zijn deze drie zaken in alle tips terug te vinden. Je zult af en toe tot rust moeten komen en de drukte moeten ontvluchten. We hopen dat je wat hebt aan bovenstaande tips en dat je de stilte op gaat zoeken. Hier of ergens anders.

Vergaderlocatie Wiendsels in Ruinerwold

Wellicht ook interessant:
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Op zoek naar een prachtige vergaderlocatie?

Je bent op zoek naar een accommodatie om te vergaderen of een heisessie te houden. En die zijn er genoeg! Maar de meeste locaties zijn steriel, ongezellig, zakelijk en kil. Je zit met z’n allen in een zaal waar, als je mazzel hebt, een schilderijtje hangt en overal die zelfde koekjes bij de koffie geserveerd worden. Voorverpakt…

Hierdoor hebben je collega’s nog steeds het gevoel dat ze in een bedrijfsmatige omgeving zitten waardoor ze niet los komen uit hun vaste denkpatroon. Herken je dit probleem?